Viihdytään vesillä. Yhdessä.

Ennätysmäärä veneitä houkutteli 25 000 kävijää Kallavesj´-messuille

31.3.2019

Kallavesj´-messuilla oli tänä vuonna esillä enemmän veneitä kuin koskaan aiemmin ja se houkutteli runsaasti yleisöä koko viikonlopun ajan Kuopio-halliin. Perjantaista sunnuntaihin kestäneillä messuilla vieraili yhteensä 25 000 kävijää, mikä oli myös järjestäjien asettama kävijätavoite.

– Kallavesj´-messut sujuivat mainiosti ja kävijöitä oli kaikkina messupäivinä todella hyvin. Etenkin lauantaina kävijöitä riitti aamusta iltaan asti. Messuilla oli tänä vuonna mukana kaikki alueen venealan toimijat ja kävijöiltä tulikin kiitosta siitä, että veneitä oli todella paljon esillä, messupäällikkö Jani Kelo kertoo.

Yksi messujen näytteilleasettaja oli pitkän tauon jälkeen mukana ollut Yamaha Center.

– Viikonloppu on näyttänyt hyvältä ja veneistä kiinnostunutta väkeä on ollut paljon liikkeellä. Ihmiset ovat kaupantekomielessäkin ihan tosissaan liikkeellä, Yamaha Center Kuopion toimitusjohtaja Lauri Liinakoski kertoo.

Yamaha Center Kuopion osasto olikin varsin näyttävä ja messuosastolla oli esillä useita uutuusmalleja messutarjouksin. Liinakosken mukaan yleisöä kiinnostivat erityisesti noin 10 000 – 15 000 euron hintaiset, 4,5-metriset veneet.

Venekauppa on vuosien kuluessa ollut varsin hyvä taloustilanteen indikaattori ja ennustanut jo etukäteen niin laskuja kuin nousuja.

– Ihmisten venekauppainnostuksen perusteella voidaan nyt siis arvella, että yleinen taloustilanne voisi jatkua edelleen kohtalaisen suotuisasti, Liinakoski tuumaa.

Mikko Söderström perheineen tuli katsomaan, mitä Kallavesj’-messuilla oli yleensä tarjolla. Söderström kertoi käyneensä aiemmin säännöllisesti näillä messuilla, mutta nyt oli jokunen vuosi taukoa.

– Paljonhan täällä on nähtävää veneiden lisäksi. Mielestäni kukaan näytteilleasettaja tai myyjä ei kuitenkaan liiaksi tyrkytä tuotteitaan, vaan ihmiset voivat rauhassa tutustua tarjontaan. Kyllä tänne kannatti tulla. Onhan tämä tapahtuma aina ollut varmaan monelle sellainen ”kevätkauden avaus”, Söderström sanoi.

Jouni Rönkä sekä Suvi ja Janika Hallikainen olivat tulleet katsomaan messujen yleistarjontaa, viettämään yhteistä aikaa ja tutustumaan venetarjontaan.

– Talonrakentamisen jälkeen myimme oman veneemme pois, mutta nyt alkaisi taas veneily vähitellen kiinnostaa. Mitään päätöksiä emme vielä ole tehneet, mutta hyvähän se on tutustua monipuolisesti venealan tarjontaan, Rönkä kertoi.

Messujen avaamisesta vastasi tänä vuonna Pidä Saaristo Siistinä ry:n puheenjohtaja Bengt Westerholm. Vuoksen vesistön vuoden vierassatamana palkittiin Tuusniemen vierasvenesatama.

Ensi vuoden Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa 27.-29.3.2020.

Kallavesj’-messujen kanssa yhteistyössä

Savon Sanomat Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.