Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.
 
Yläbannerin logo
 

Uutiset

 

Ennätysmäärä veneitä houkutteli Kuopio-hallin täyteen – Kallavesj’-messuilla vieraili viikonlopun aikana noin 18 000 kävijää

Sunnuntaina 7.4.2024

Veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan vieton erikoistapahtuma ylitti tänä keväänä järjestäjien odotukset. Vetonaulaksi osoittautuivat aiempaa suurempi kattaus erilaisia veneitä sekä toivotut, ajankohtaiset puheenvuorot.

Veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan vieton erikoistapahtuma Kallavesj’-messut keräsi kolmen päivän aikana Kuopio-halliin noin 18 000 kävijää. Suosituin messupäivä oli lauantai.

Messupäällikkö Jani Kelo Kuopion Pursiseurasta uskoo, että suosion taustalla on aiempia vuosia suurempi ja monipuolisempi kattaus eri venevalmistajien venemalleja. Monipuolistunut messuohjelma keräsi paljon kiitoksia jo messupäivien aikana.

– Ihmiset olivat liikkeellä iloisella mielellä, ja monesta suusta kuului viikonlopun aikana, että nyt täällä todellakin näyttää venemessuilta. Kävijämäärä kasvoi viime vuodesta noin kolmella tuhannella, mikä osoittaa, että tällaisille messutapahtumille on edelleen kysyntää, hän kertoo.

Näytteilleasettajia oli yhteensä 105, ja paikat myytiin tänä vuonna täysin loppuun. Suuren suosion keräsi ensimmäistä kertaa messuilla olleet pelastuslaitoksen vene sekä Kuopion Järvipelastajien uusi pelastusalus.

– Mielenkiintoa herätti myös esimerkiksi vuonna 1970 rakennettu optimistijolla. Tämän vuoden messut avannut olympiavoittaja Esko Rechardt on aikoinaan purjehtinut sillä menestyksekkäästi, Kelo kertoo.

Rechardtin kultamitali Moskovan olympialaisissa finnjolla-luokassa vuonna 1980 oli Suomen ensimmäinen purjehduksessa. Optimistijolla on edelleen tärkeä veneluokka junioripurjehduksen harjoittelussa myös Kuopion Pursiseurassa.

Aiempaa laajempi messupuhujien kattaus oli messuvierailta saatujen palautteiden tulosta. Puheenvuoroissa korostui vesillä liikkumisen vastuullisuus eri näkökulmista. Esitykset keräsivätkin paljon kiinnostuneita seuraajia, ja messukävijät saivat hyvää tietoa veneilyyn liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Kiinnostusta herätti myös messuilla järjestetty Savon Sanomien Uutisstudio, joka pureutui Kuopion vierasvenesataman toimintaan ja palveluihin. Keskusteluissa pohdittiin myös, millaisena Kuopion seutu näyttäytyy järvimatkailijalle.

Messujärjestäjät toivovat palautetta myös tämän vuoden tapahtuman onnistumisesta. Kysely on avoinna 15.4. saakka osoitteessa www.kallavesj.fi/kysely. Kyselyyn vastaaminen vie vain hetken, ja sen päätteeksi pääsee osallistumaan arvontaan.

Kallavesj’-messut saavat jatkoa myös ensi vuonna! Tapahtuma järjestetään Kuopio-hallissa 4.–6.4.2025.

 

Yhteistyössä