Viihdytään vesillä. Yhdessä.

Uutiset

 • Kallavesj’ 2019 – näyttelypaikat nyt myynnissä!

  12.9.2018

  Kallavesj’-messut Kuopio-hallissa 29.-31.3.2019

  Nosta Sinäkin ankkurit ja suuntaa kohti 56. kerran järjestettävää Järvi-Suomen suurinta veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan messutapahtumaa.

  Kallavesj’-messuilla vierailee vuosittain yli 25 000 kävijää tutustumassa näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan. Veneilykauden uutuuksien lisäksi esillä on mm. kalastukseen ja erilaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin liittyviä tuotteita, sekä matkailualan palveluntarjoajia.

  Seuraavien Kallavesj’-messujen ajankohdaksi on ankkuroitu 29.-31.3.2019 ja yleisöllä on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy!

  Messupaikat ovat nyt myynnissä ja parhaat paikat viedään nopeasti käsistä. Ole siis Sinäkin nopea ja varaa paikkasi hyvissä ajoin. Messupaikkojen hinnat löydät täältä.

  31.12.2018 mennessä paikkansa varanneille annamme 15 % alennuksen paikkavuokrasta!

  Varaa paikkasi täyttämällä ilmoittautumislomake tai ota yhteyttä messupäällikkö Jani Keloon 040 760 3446, kuops (at) kuopionpursiseura.fi.

  Tervetuloa näkymään ja tekemään kauppaa Kallavesj’ 2019 -messuille!

 • Kuvatunnistuskilpailun voittajat arvottu

  12.4.2018

  Tunnista kuvat Pohjois-Savon vesireittien varrelta! -kilpailuun oikein vastanneiden kesken suoritetussa arvonnassa Savon Sanomien savolaiset selviytymispakkaukset voittivat:

  Marja-Leena Keinänen, Toivala
  Marjatta Laakso, Kuopio
  Leena Ollikainen, Kuopio
  Hannu Reinikainen, Tuusniemi
  Merja Sahala, Kuopio

  Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

 • Kallavesj’-messuilla vieraili yli 25 000 kävijää

  9.4.2018

  Kallavesj’-messut on saatu tämän vuoden osalta päätökseen. Messut houkutteli runsaasti kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja kokonaiskävijämäärässä päästiinkin järjestäjän asettamaan tavoitteeseen, eli 25 000 kävijään. Näytteilleasettajia oli yli 120.

  Messujen avauspuheesta ja perinteisestä touvin katkaisusta vastasi Hjallis Harkimo. Messuilla julkistettiin perinteisesti myös Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Tänä vuonna palkinto meni Taipaleen vierasvenesatamalle. Palkintoa oli vastaanottamassa Erkki Korhonen Keski-Savon Järvipelastajista ja Jaana Mähönen Varkauden kaupungilta.

  Tapahtumaan oli ilmainen sisäänpääsy, mutta kävijöitä kannustettiin lahjoittamaan vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu Pidä Saaristo Siistinä ry:n Kalusto kuntoon -kampanjaan. Kampanja kerää varoja yhdistyksen uuden huoltoaluksen hankintaan Saimaalle. Alus on tärkeä työkalu, jota ilman veneilijöille ja retkeilijöille arvokkaita retkisatamapalveluita ja järviluonnon puhtautta ei voida ylläpitää.

  Kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille, toimitsijoille ja yhteistyökumppaneille hienosta viikonlopusta!

  Ensi vuoden Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa 29.-31.3.2019.

 • Taipaleen vierasvenesatama valittu Vuoksen vesistön vuoden vierasvenesatamaksi

  6.4.2018

  Vuoksen vesistön vuoden vierasvenesatamaksi on valittu Taipaleen vierasvenesatama. Palkintoa oli vastaanottamassa Erkki Korhonen Keski-Savon Järvipelastajista ja Jaana Mähönen Varkauden kaupungilta. Valinta julkistettiin perinteisesti Kallavesj’-messujen avauspäivänä.

 • Kallavesj’-messuille yli 120 näytteilleasettajaa

  20.3.2018

  Kuopio-hallissa 6.-8.4.2018 järjestettäville Kallavesj’-messuille on ilmoittautunut yli 120 näytteilleasettajaa ja mukana on viime vuoden tavoin useita yrityksiä, joita messuilla ei aiemmin ole nähty. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja kävijöitä odotetaan viimeisten vuosien tapaan yli 25 000.

  Messuovet ovat auki perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Tapahtuman avajaiset pidetään perjantaina 6.4. klo 13. Avaajana toimii maailmanympäripurjehtijana, liikemiehenä ja kansanedustajana tunnettu Hjallis Harkimo.

  Näytteilleasettajien kiinnostus Kallavesj’-messuja kohtaan on kasvanut viimeisten vuosien aikana ja näyttelypaikat myytiin tänä vuonna ennätysajassa loppuun.

  Veneitä, SUP-lautailua ja työnäytöksiä

  Veneitä Kuopio-hallissa tullaan näkemään monipuolisesti aina isoista matkaveneistä pieniin kajakkeihin saakka. Venemerkkeinä mukana on mm. Bella, Flipper, Aquador, Silver, Faster, Terhi, AMT, Sting, Quicksilver ja Tristan. Esittelyssä on myös kuopiolaisen Bella-Veneet Oy:n Falcon uutuusalumiiniveneitä.

  Messuilla tullaan näkemään veneiden ja veneilytarvikkeiden lisäksi runsaasti myös matkailuun ja vapaa-aikaan liittyviä toimijoita ja palvelun tarjoajia mm. vesistömatkailun ja kalastuksen maailmoista.

  Messuilla on mahdollista kokeilla SUP-lautailua lämpimissä sisätiloissa ilman kastumisen vaaraa. Tämä on mahdollista Vesiurheilu.fi osastolla, johon tuodaan peräti 27 metriä pitkä allas. Kokeileminen on maksutonta ja soveltuu kaikenikäisille ja kokoisille sekä erityisesti ensikertalaisille.

  Villen Vene -telakalla opastetaan veneen huoltoon liittyvissä asioissa ja päivittäisissä työnäytöksissä saadaan oppia lujitemuoviveneen kiillotukseen, keinotiikin asennukseen ja perämoottorin keväthuoltoon.

  Kevytveneilystä kiinnostuneet pääsevät myös tänä vuonna kokeilemaan purjehdusta simulaattorin avulla. Simulaattori löytyy Kuopion Pursiseuran junioritoiminnan osastolta ja sieltä saa myös lisätietoa kevytveneharrastuksen mahdollisuuksista Kuopiossa.

  Ilmainen bussikuljetus Kuopion keskustasta

  Kallavesj’-messuille on tänä vuonna entistä helpompi tulla. Messuille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Kuopion keskustasta. Bussin lähtö- ja päätepysäkki sijaitsee Maljalahdenkadulta kaupungintalon takana, josta lähdöt tunnin välein. Käynnin ajaksi auto on helppo pysäköidä Toriparkkiin.

  Myös Kuopio-hallin edustalla on maksullisia pysäköintipaikkoja entiseen tapaan. Paikkoja on kuitenkin rajallinen määrä ja kannattaa varautua siihen, että ne täyttyvät melko nopeasti.

  Hauskaa tekemistä myös lapsille

  Vanhempien tutustuessa messujen tarjontaan, voivat yli 3-vuotiaat lapset touhuta ohjatusti Jenga-Jengalan järjestämässä maksuttomassa Pikku-Kipparin puuhanurkassa. Puuhanurkka sijaitsee hallin pohjoispäädyssä parkettisalissa ja on avoinna la klo 11–16 ja su klo 11–15. Messualueelta löytyy myös tehtävärasteja, joiden vinkkejä seuraamalla pikkuseilorit voivat lunastaa osansa merirosvojen aarteesta. Jenga-Jengalan halittavan hurmaava Jenguli-maskotti ilahduttaa muksuja sunnuntaina kiertelemällä alueella.

  Lahjoita vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu Kalusto kuntoon -kampanjaan

  Kallavesj’-messut kannustaa kävijöitä lahjoittamaan vapaaehtoisen sisäänpääsymaksun Pidä Saaristo Siistinä ry:n Kalusto kuntoon -kampanjaan.

  Kampanja kerää varoja yhdistyksen uuden huoltoaluksen hankintaan Saimaalle. Alus on tärkeä työkalu, jota ilman veneilijöille ja retkeilijöille arvokkaita retkisatamapalveluita ja järviluonnon puhtautta ei voida ylläpitää.

  Lahjoittaa voi helposti kampanjasivujen kautta: www.kalustokuntoon.fi

Kallavesj’-messujen kanssa yhteistyössä

Savon Sanomat Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.