Viihdytään vesillä. Yhdessä.

Uutiset

 • Kallavesj’ 2021 -messut siirtyy vuoteen 2022

  14.12.2020

  Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt siirtää Kallavesj’ 2021 -messut vuoteen 2022. Messut oli tarkoitus järjestää Kuopio-hallissa 26.-28.3. Kallavesj’-messut jouduttiin siirtämään nyt jo toistamiseen koronaviruksen takia.

  – Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä tarkasti ja keskusteltuamme viranomaisten ja näytteilleasettajien kanssa, katsoimme ettei vielä maaliskuussa ole turvallista järjestää isoa yleisötapahtumaa siten, että se olisi myös kaupallisesti kannattavaa, kertoo Kuopion Pursiseuran messupäällikkö Jani Kelo.

  – Viime keväänä jouduimme perumaan messut viranomaisten asettamien rajoitusten takia vain kahta viikkoa ennen tapahtuman alkua ja se oli erittäin haastava tilanne näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille ja muille messujen järjestämiseen osallistuneille tahoille. Halusimmekin tehdä päätöksen nyt hyvissä ajoin etukäteen, Kelo jatkaa.

  Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yli 25 000 kävijää ja näytteilleasettajia on ollut mukana noin 120. Kallavesj’-messut saavat jatkoa entistä vahvempana 1.-3.4.2022.

  Uutuusveneet esillä Kuopion Uivassa venenäyttelyssä

  Kuopiossa pääsee tutustumaan veneilykauden uutuuksiin tulevana kesänä Kuopion Saanassa 11.-12.6. järjestettävässä Kuopion Uivassa venenäyttelyssä. Tapahtumassa on mukana myös koeajettavia veneitä ja vesijettejä sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

 • Kuopiolaiset venealan toimijat sitoutuvat Kallavesj’-messujen kehittämiseen

  16.3.2020

  Veneilyn suurtapahtuma Kallavesj’-messut peruttiin tältä keväältä koronaviruksen takia. Kuopion Pursiseuran vuodesta 1964 lähtien järjestämä tapahtuma jouduttiin perumaan nyt ensimmäistä kertaa.

  Venekauppa on käynyt alkuvuonna hyvin ja esimerkiksi helmikuussa järjestettyjen Helsingin venemessujen kävijämäärä nousi merkittävästi edellisestä vuodesta. Odotukset perinteisten Kallavesj’-messujen osalta olivat myös korkealla.

  Kuopion Pursiseura ja kuopiolaiset venealan toimijat uskovat vallitsevasta tilanteesta huolimatta venekaupan pysyvän hyvällä tasolla ja katseet halutaan suunnata vahvasti eteenpäin.

  Yamaha Center Kuopio, Konesolmu Oy, Kone&Vene Center, Kone ja Tarvike M. Leppänen sekä Kuopion Venevälitys ovat sitoutuneet panostamaan vahvasti ensi vuoden Kallavesj’-messuihin ja tapahtuma tullaankin näkemään entistä ehompana 26.-28.3.2021.

  Yritykset tekevä tiivistä yhteistyötä myös 12.-13.6.2020 Kuopion Saanassa järjestettävän uuden Kuopion Uivan venenäyttelyn tiimoilta.

  Kallavesj’-messuille tulossa olleisiin uutuusveneisiin ja messutarjouksiin pääsee tutustumaan toimijoiden omissa liikkeissä maaliskuun viimeisellä viikolla. Tarkemmat tiedot liikkeiden aukioloajoista ja tarjouksista päivitetään toimijoiden omille sivustoille.

  Yamaha Center Kuopio
  Leväsentie 2, 70700 Kuopio
  www.yamaha-center.fi/center/kuopio

  Konesolmu Oy
  Siikaranta 4, 70620 Kuopio
  www.konesolmu.fi

  Kone&Vene Center
  Kaivotie 23, 70700 Kuopio
  www.konevenecenter.fi

  Kone ja Tarvike M. Leppänen
  Leväsentie 56, 70780 Kuopio
  www.konejatarvike.com

  Kuopion Venevälitys
  Sammonkatu 16, 70500 Kuopio
  www.venevalitys.com

 • Kallavesj’ 2020 -messut peruttu koronaviruksen takia

  12.3.2020

  Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt THL:n suosituksen mukaisesti perua Kallavesj’ 2020 -messut koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Messut oli tarkoitus järjestää Kuopio-hallissa 27.-29.3.

  Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien ja tapahtuma joudutaan perumaan nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yli 25 000 kävijää tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan. Näytteilleasettajia on ollut vuosittain yli 100.

  Messujen peruuntumisesta huolimatta Kuopion Pursiseura jatkaa vahvaa työtä veneilyn ja vesillä liikkumisen edistämiseksi ja keväälle suunnitellut veneilykurssit järjestetään suunnitelmien mukaisesti. Seura valmistautuu myös Kuopion Saanassa 12.-13.6. järjestettävän uuden Kuopion Uivan venenäyttelyn järjestämiseen.

  Kallavesj’-messut saavat jatkoa entistä vahvempana maaliskuussa 2021.

  Kuopion Pursiseura pahoittelee tapahtuman peruutuksesta aiheutunutta ylimääräistä vaivaa kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille toimijoille.

  Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

 • Kallavesj´-messuilta parhaat vinkit tulevaan veneilykauteen

  12.2.2020

  Vuoden 2019 veneilyseuraksi valitussa Kuopion Pursiseurassa valmistaudutaan jälleen seuran vuoden isoimpaan talkoopuristukseen, 27.-29.3.2020 järjestettäviin Kallavesj´-messuihin.

  Kuopio-hallissa jo 57. kerran järjestettävän tapahtuman järjestelyihin osallistuu vuosittain yli 100 vapaaehtoista talkoolaista.

  – Messut ovat herättäneet jälleen erittäin paljon kiinnostusta ja messupaikat on jo varattu muutamaa paikkaa vaille täyteen. Kaikki alueen venealan toimijat ovat vahvasti edustettuina, messupäällikkö Jani Kelo kertoo.

  Esillä on siis jälleen runsaasti veneuutuuksia, mutta toki messuilla riittää myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.  Messut avaa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. Yleisölle on tarjolla myös kalastusopas Teemu Hiltusen tietoiskuja ja Villen Veneen veneenhuoltonäytöksiä. Messuilla nähdään myös huikea muotishow. Perheen pienimpiä viihdyttää taikuri Tapio Salomaa ja Pikku-Kipparin puuhanurkka.

  Yleisöllä on Kallavesj´-messuille pääyhteistyökumppani Savon Sanomien mahdollistama vapaa pääsy ja tapahtumaan pääsee ilmaiseksi bussilla Kuopion keskustasta, jolloin auton voi jättää kätevästi toriparkkiin.

  Myös Kuopion koululaiset on kutsuttu messujen avajaispäivänä tutustumaan messujen tarjontaan ja koululaisia varten järjestettyihin tehtävärasteihin.

  Kallavesj´-messut Kuopio-hallissa 27.-29.3.2020. Avoinna pe 11-18, la 10-18 ja su 10-16.

Kallavesj’-messujen kanssa yhteistyössä

Savon Sanomat Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.