Viihdytään vesillä. Yhdessä.

Medialle

Tiedote 10.2.2022

Kallavesj’-messut siirtyy vuoteen 2023

Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt siirtää huhtikuun 2022 ensimmäiselle viikonlopulle suunnitellut Kallavesj’-messut vuoteen 2023. Päätös tehtiin näytteilleasettajien kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Valitettavasti jouduimme toteamaan, ettei vielä tänä keväänä ollut edellytyksiä onnistuneiden venemessujen järjestämiseen. Vaikka tapahtumarajoituksia puretaankin nyt kovaa vauhtia, on pitkittynyt koronatilanne vaikuttanut näytteilleasettajien mahdollisuuksiin osallistua tapahtumaan ja etenkin veneiden saatavuudessa on ollut merkittäviä haasteita. Emme olisi voineet taata, että messujen tarjonta olisi vastannut kävijöiden odotuksia ja näytteilleasettajien tavoitteita, kertoo Kuopion Pursiseuran messupäällikkö Jani Kelo.

Vaikka Kallavesj’-messuja jouduttiin siirtämään nyt jo kolmannen kerran, on Kuopion Pursiseuralla edelleen vahva usko venemessujen tulevaisuutta kohtaan. Kallavesj’-messut saavat jatkoa entistä vahvempana 31.3.-2.4.2023.

Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yli 25 000 kävijää ja näytteilleasettajia on ollut mukana noin 120.

Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki


Tiedote 14.12.2020

Kallavesj’ 2021 -messut siirtyy vuoteen 2022

Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt siirtää Kallavesj’ 2021 -messut vuoteen 2022. Messut oli tarkoitus järjestää Kuopio-hallissa 26.-28.3. Kallavesj’-messut jouduttiin siirtämään nyt jo toistamiseen koronaviruksen takia.

– Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä tarkasti ja keskusteltuamme viranomaisten ja näytteilleasettajien kanssa, katsoimme ettei vielä maaliskuussa ole turvallista järjestää isoa yleisötapahtumaa siten, että se olisi myös kaupallisesti kannattavaa, kertoo Kuopion Pursiseuran messupäällikkö Jani Kelo.

– Viime keväänä jouduimme perumaan messut viranomaisten asettamien rajoitusten takia vain kahta viikkoa ennen tapahtuman alkua ja se oli erittäin haastava tilanne näytteilleasettajille, yhteistyökumppaneille ja muille messujen järjestämiseen osallistuneille tahoille. Halusimmekin tehdä päätöksen nyt hyvissä ajoin etukäteen, Kelo jatkaa.

Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yli 25 000 kävijää ja näytteilleasettajia on ollut mukana noin 120. Kallavesj’-messut saavat jatkoa entistä vahvempana 1.-3.4.2022.

Uutuusveneet esillä Kuopion Uivassa venenäyttelyssä

Kuopiossa pääsee tutustumaan veneilykauden uutuuksiin tulevana kesänä Kuopion Saanassa 11.-12.6. järjestettävässä Kuopion Uivassa venenäyttelyssä. Tapahtumassa on mukana myös koeajettavia veneitä ja vesijettejä sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki


Tiedote 16.3.2020

Kuopiolaiset venealan toimijat sitoutuvat Kallavesj’-messujen kehittämiseen

Veneilyn suurtapahtuma Kallavesj’-messut peruttiin tältä keväältä koronaviruksen takia. Kuopion Pursiseuran vuodesta 1964 lähtien järjestämä tapahtuma jouduttiin perumaan nyt ensimmäistä kertaa.

Venekauppa on käynyt alkuvuonna hyvin ja esimerkiksi helmikuussa järjestettyjen Helsingin venemessujen kävijämäärä nousi merkittävästi edellisestä vuodesta. Odotukset perinteisten Kallavesj’-messujen osalta olivat myös korkealla.

Kuopion Pursiseura ja kuopiolaiset venealan toimijat uskovat vallitsevasta tilanteesta huolimatta venekaupan pysyvän hyvällä tasolla ja katseet halutaan suunnata vahvasti eteenpäin.

Yamaha Center Kuopio, Konesolmu Oy, Kone&Vene Center, Kone ja Tarvike M. Leppänen sekä Kuopion Venevälitys ovat sitoutuneet panostamaan vahvasti ensi vuoden Kallavesj’-messuihin ja tapahtuma tullaankin näkemään entistä ehompana 26.-28.3.2021.

Yritykset tekevä tiivistä yhteistyötä myös 12.-13.6.2020 Kuopion Saanassa järjestettävän uuden Kuopion Uivan venenäyttelyn tiimoilta.

Kallavesj’-messuille tulossa olleisiin uutuusveneisiin ja messutarjouksiin pääsee tutustumaan toimijoiden omissa liikkeissä maaliskuun viimeisellä viikolla. Tarkemmat tiedot liikkeiden aukioloajoista ja tarjouksista päivitetään toimijoiden omille sivustoille.

Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki


Tiedote 12.3.2020

Kallavesj’ 2020 -messut peruttu koronaviruksen takia

Kuopion Pursiseuran hallitus on päättänyt THL:n suosituksen mukaisesti perua Kallavesj’ 2020 -messut koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Messut oli tarkoitus järjestää Kuopio-hallissa 27.-29.3.

Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien ja tapahtuma joudutaan perumaan nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on kerännyt vuosittain yli 25 000 kävijää tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan. Näytteilleasettajia on ollut vuosittain yli 100.

Messujen peruuntumisesta huolimatta Kuopion Pursiseura jatkaa vahvaa työtä veneilyn ja vesillä liikkumisen edistämiseksi ja keväälle suunnitellut veneilykurssit järjestetään suunnitelmien mukaisesti. Seura valmistautuu myös Kuopion Saanassa 12.-13.6. järjestettävän uuden Kuopion Uivan venenäyttelyn järjestämiseen.

Kallavesj’-messut saavat jatkoa entistä vahvempana maaliskuussa 2021.

Kuopion Pursiseura pahoittelee tapahtuman peruutuksesta aiheutunutta ylimääräistä vaivaa kaikille tapahtuman järjestämiseen osallistuneille toimijoille.

Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki


Tiedote 12.2.2020

Kallavesj´-messuilta parhaat vinkit tulevaan veneilykauteen

Vuoden 2019 veneilyseuraksi valitussa Kuopion Pursiseurassa valmistaudutaan jälleen seuran vuoden isoimpaan talkoopuristukseen, 27.-29.3.2020 järjestettäviin Kallavesj´-messuihin.

Kuopio-hallissa jo 57. kerran järjestettävän tapahtuman järjestelyihin osallistuu vuosittain yli 100 vapaaehtoista talkoolaista.

– Messut ovat herättäneet jälleen erittäin paljon kiinnostusta ja messupaikat on jo varattu muutamaa paikkaa vaille täyteen. Kaikki alueen venealan toimijat ovat vahvasti edustettuina, messupäällikkö Jani Kelo kertoo.

Esillä on siis jälleen runsaasti veneuutuuksia, mutta toki messuilla riittää myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa.  Messut avaa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo. Yleisölle on tarjolla myös kalastusopas Teemu Hiltusen tietoiskuja ja Villen Veneen veneenhuoltonäytöksiä. Messuilla nähdään myös huikea muotishow. Perheen pienimpiä viihdyttää taikuri Tapio Salomaa ja Pikku-Kipparin puuhanurkka.

Yleisöllä on Kallavesj´-messuille pääyhteistyökumppani Savon Sanomien mahdollistama vapaa pääsy ja tapahtumaan pääsee ilmaiseksi bussilla Kuopion keskustasta, jolloin auton voi jättää kätevästi toriparkkiin.

Myös Kuopion koululaiset on kutsuttu messujen avajaispäivänä tutustumaan messujen tarjontaan ja koululaisia varten järjestettyihin tehtävärasteihin.

Kallavesj´-messut Kuopio-hallissa 27.-29.3.2020. Avoinna pe 11-18, la 10-18 ja su 10-16.

Lisätietoja: messupäällikkö Jani Kelo / 040 760 3446 / kuops(at)kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki

Kallavesj’-messujen kanssa yhteistyössä

Savon Sanomat Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.