Viihdytään vesillä. Yhdessä.

Medialle

Lehdistötiedote 9.4.2018

KALLAVESJ’-MESSUILLA VIERAILI YLI 25 000 KÄVIJÄÄ

Kallavesj’-messut on saatu tämän vuoden osalta päätökseen. Messut houkutteli runsaasti kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja kokonaiskävijämäärässä päästiinkin järjestäjän asettamaan tavoitteeseen, eli 25 000 kävijään. Näytteilleasettajia oli yli 120.

Messujen avauspuheesta ja perinteisestä touvin katkaisusta vastasi Hjallis Harkimo. Messuilla julkistettiin perinteisesti myös Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Tänä vuonna palkinto meni Taipaleen vierasvenesatamalle. Palkintoa oli vastaanottamassa Erkki Korhonen Keski-Savon Järvipelastajista ja Jaana Mähönen Varkauden kaupungilta.

Tapahtumaan oli ilmainen sisäänpääsy, mutta kävijöitä kannustettiin lahjoittamaan vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu Pidä Saaristo Siistinä ry:n Kalusto kuntoon -kampanjaan. Kampanja kerää varoja yhdistyksen uuden huoltoaluksen hankintaan Saimaalle. Alus on tärkeä työkalu, jota ilman veneilijöille ja retkeilijöille arvokkaita retkisatamapalveluita ja järviluonnon puhtautta ei voida ylläpitää.

Kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille, toimitsijoille ja yhteistyökumppaneille hienosta viikonlopusta!

Ensi vuoden Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa 29.-31.3.2019.

Lisätietoja:

Jani Kelo, messupäällikkö
040 760 3446
kuops (at) kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki

Lehdistötiedote 26.2.2018


KALLAVESJ’-MESSUT KUOPIO-HALLISSA 6.-8.4.2018

Kuopio-hallissa 6.-8.4.2018 järjestettäville Kallavesj’-messuille on ilmoittautunut yli 120 näytteilleasettajaa ja mukana on viime vuoden tavoin useita yrityksiä, joita messuilla ei aiemmin ole nähty. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja kävijöitä odotetaan viimeisten vuosien tapaan yli 25 000.

Messuovet ovat auki perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16. Tapahtuman avajaiset pidetään perjantaina 6.4. klo 13. Avaajana toimii maailmanympäripurjehtijana, liikemiehenä ja kansanedustajana tunnettu Hjallis Harkimo.

Näytteilleasettajien kiinnostus Kallavesj’-messuja kohtaan on kasvanut viimeisten vuosien aikana ja näyttelypaikat myytiin tänä vuonna ennätysajassa loppuun.

Veneitä, SUP-lautailua ja työnäytöksiä

Veneitä Kuopio-hallissa tullaan näkemään monipuolisesti aina isoista matkaveneistä pieniin kajakkeihin saakka. Venemerkkeinä mukana on mm. Bella, Flipper, Aquador, Silver, Faster, Terhi, AMT, Sting, Quicksilver ja Tristan. Esittelyssä on myös kuopiolaisen Bella-Veneet Oy:n Falcon uutuusalumiiniveneitä.

Messuilla tullaan näkemään veneiden ja veneilytarvikkeiden lisäksi runsaasti myös matkailuun ja vapaa-aikaan liittyviä toimijoita ja palvelun tarjoajia mm. vesistömatkailun ja kalastuksen maailmoista.

Messuilla on mahdollista kokeilla SUP-lautailua lämpimissä sisätiloissa ilman kastumisen vaaraa. Tämä on mahdollista Vesiurheilu.fi osastolla, johon tuodaan peräti 27 metriä pitkä allas. Kokeileminen on maksutonta ja soveltuu kaikenikäisille ja kokoisille sekä erityisesti ensikertalaisille.

Villen Vene -telakalla opastetaan veneen huoltoon liittyvissä asioissa ja päivittäisissä työnäytöksissä saadaan oppia lujitemuoviveneen kiillotukseen, keinotiikin asennukseen ja perämoottorin keväthuoltoon.

Kevytveneilystä kiinnostuneet pääsevät myös tänä vuonna kokeilemaan purjehdusta simulaattorin avulla. Simulaattori löytyy Kuopion Pursiseuran junioritoiminnan osastolta ja sieltä saa myös lisätietoa kevytveneharrastuksen mahdollisuuksista Kuopiossa.

Ilmainen bussikuljetus Kuopion keskustasta

Kallavesj’-messuille on tänä vuonna entistä helpompi tulla. Messuille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Kuopion keskustasta. Bussin lähtö- ja päätepysäkki sijaitsee Maljalahdenkadulta kaupungintalon takana, josta lähdöt tunnin välein. Käynnin ajaksi auto on helppo pysäköidä Toriparkkiin.

Myös Kuopio-hallin edustalla on maksullisia pysäköintipaikkoja entiseen tapaan. Paikkoja on kuitenkin rajallinen määrä ja kannattaa varautua siihen, että ne täyttyvät melko nopeasti.

Hauskaa tekemistä myös lapsille

Vanhempien tutustuessa messujen tarjontaan, voivat yli 3-vuotiaat lapset touhuta ohjatusti Jenga-Jengalan järjestämässä maksuttomassa Pikku-Kipparin puuhanurkassa. Puuhanurkka sijaitsee hallin pohjoispäädyssä parkettisalissa ja on avoinna la klo 11–16 ja su klo 11–15. Messualueelta löytyy myös tehtävärasteja, joiden vinkkejä seuraamalla pikkuseilorit voivat lunastaa osansa merirosvojen aarteesta. Jenga-Jengalan halittavan hurmaava Jenguli-maskotti ilahduttaa muksuja sunnuntaina kiertelemällä alueella.

Varma kevään merkki jo vuodesta 1964

Kallavesj’-messujen järjestäminen on kuulunut Kuopion Pursiseuran toimintaan vuodesta 1964 lähtien ja tänä keväänä messut järjestetään jo 55. kerran. Tapahtumasta onkin tullut vuosien saatossa varma kevään merkki, joka kokoaa Kuopio-halliin tuhansia kävijöitä tutustumaan näytteilleasettajien monipuoliseen tarjontaan ja tekemään hankintoja. Tapahtumassa on esillä veneilyyn, matkailuun ja vapaa-aikaan liittyviä toimijoita ja palvelun tarjoajia sekä viranomaistahoja ja järjestöjä esittelemässä toimintaansa.

Lisätietoja:

Jani Kelo, messupäällikkö
040 760 3446
kuops (at) kuopionpursiseura.fi

Vapaasti käytettäviä kuvia: www.kallavesj.fi/medialle/aineistopankki

Kallavesj’-messujen kanssa yhteistyössä

Savon Sanomat Tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Kallavesj’ -messuille.